Een doe- en werkboekje over De Wijers

Een doe- en werkboekje over De Wijers

Op domein Bovy is vandaag het De Wijers-doeboek “De Wijers in vogelvlucht met Robbie Roerdomp” gelanceerd. Kinderen van 6 tot 12 jaar ontdekken met dit vrolijke boek het prachtige land van 1001 vijvers. Het derde leerjaar van de lagere school van Bolderberg mocht het als eerste proberen. Kinderen worden in de vakantie gestimuleerd om verschillende plekjes in het gebied te bezoeken en zo te sparen voor een Wijers-Boc’n Roll, een afwasbare foodwrap. Het boekje met tekeningen van illustrator Tinne Luyten staat boordevol speelse doetips, uitdagende spelletjes, spannende tests en leuke weetjes. Bijvoorbeeld testen welk Wijers-dier ze zijn, Wijers-memory of kruidenbingo spelen, ...  Ze worden op sleeptouw genomen door hoofdpersonage Robbie Roerdomp. 

Gedeputeerde voor leefmilieu Bert Lambrechts: “Het is fijn om in deze Corona-periode een extra aanbod te hebben om toeristen uit eigen land aan te trekken in Limburg en De Wijers. Zeker voor ouders met kinderen, die al enkele maanden thuis zitten is dit doeboek een welgekomen uitdaging om op verkenning te gaan in eigen land of zelfs in eigen streek en zo de prachtige natuur die De Wijers rijk is te verkennen.” 

Naast de opdrachten voor de kinderen bevat het boekje voor de ouders een handige bezoekersgids en ontdekkingskaart van de streek met een overzicht van de gezelligste picknickplekjes, de absolute must-see’s van De Wijers en een overzicht van wat er allemaal te doen.  Ook schepen van toerisme Marleen Hoydonckx was erg verheugd met het nieuwe initiatief, dat dan ook nog eens in Heusden-Zolder werd gelanceerd. Vanaf 1 juli is het boekje te koop voor slechts € 3,95 bij de toeristische diensten van De Wijers of via www.dewijers.be  (foto's Marina Poelmans)


57267