Eerste dichtbundel van Cool4Kids is klaar

Eerste dichtbundel van Cool4Kids is klaar

In de bibliotheek is vanmorgen de eerste dichtbundel van Cool4Kids voorgesteld. Cool4Kids is een kinderboekenclub die onder impuls van ART.E vzw op het getouw is gezet om lezen en het praten daarover te stimuleren. Sinds zowat anderhalf jaar komen de kinderen iedere maand samen in de bib. Dan lezen ze en bespreken ze boeken, vertellen elkaar hun ervaringen en zijn creatief bezig rond lezen en taal.

"Omdat dit hun taalvaardigheid en prestaties op school ten goede komt," motiveert initiatiefneemster Gülcan Kahraman. Ze kan daarbij rekenen op de enthousiaste vrijwilligers Merve Mert en Zeynep Bataray. Annick Goossens van de bibliotheek onderstreepte dat de bib maar al te graag dit soort initiatieven verwelkomt en er de faciliteiten voor ter beschikking stelt. Dat werd bevestigd door schepen van cultuur en onderwijs Marleen Hoydonckx voor wie elk initiatief dat kinderen creatief samenbrengt en hen aanzet tot lezen de moeite waard is en ze toonde zich trots op wat Cool4Kids in korte tijd heeft bereikt.

Aan het project van de dichtbundel is de groep zowat een jaar geleden begonnen, begeleid door dichter Joost Stockx aka Jee Kast. Er werd aan geschreven en herschreven en nu is het resultaat er dus in de vorm van een prachtige dichtbundel. Hij is te koop voor € 20, maar ook beschikbaar in de bibliotheek van Heusden-Zolder en zelfs die van Gent en Genk. (meer foto's)
38619