Europees junioreskampioenschap naar Heusden

Europees junioreskampioenschap naar Heusden

Er komt opnieuw een topsportevenement naar Heusden-Zolder. Op 19 september heeft in De Veen het Europees atletiekkampioenschap voor clubs bij de juniores plaats. De Europese atletiekfederatie EAA heeft de organisatie zopas toegekend. Marcel Schepers en Gerard Schaeken (foto) namen samen met Valère Huybrechts en Luc Lievens het initiatief, ze bouwden een organisatiecomité uit dat zich kandidaat stelde. Daarvoor werd een stevig dossier uitgebouwd maar met de organisatie van onder meer de Nacht van de Atletiek hebben ze in Heusden al heel wat ervaring in huis.

Zopas kwam dan het groene licht vanuit Zwitserland. De allerbeste clubs, die in eigen land de nationale titel hebben behaald, sturen in september hun atleten naar hier. In het totaal 320 atleten uit Lithouwen, Israel, Finland, Albanië, Kroatië, Estland, Portugal, Zwitserland, Frankrijk, Griekenland en uiteraard België. De heren- en damesclubs hebben ieder hun eigen competitie, ons land wordt bij de heren vertegenwoordigd door AVT en bij de dames door DAC. “Bekijk het als een kleine Nacht van de Atletiek,” zegt Marcel Schepers. “Alle atletiekdisciplines worden tijdens het kampioenschap beoefend: van kogelstoten en speerwerpen, tot de springnummers, de sprintnummers en de langere afstand.”

De organisatie betekent ook een hele logistieke operatie.”We kunnen een klein deel van de atleten hier in de Bouworde onderbrengen, de anderen logeren bij Sporta in Tongerlo. En daarnaast moeten we hotelkamers zoeken voor de officials. En we moeten ervoor zorgen dat al de betrokkenen tijdig van de luchthaven hier geraken en terug,” vult Gerard Schaeken aan. Het worden nog drukke maanden aan de Veen.1920