Het aftellen naar de DTM is gestart

Het aftellen naar de DTM is gestart

Onder massale internationale persbelangstelling is vanmiddag in de ambtswoning van de gouverneur in Hasselt de DTM voorgesteld. Zoals bekend komt de Deutsche Tourenwagen-Masters voor het eerst in jaren naar Circuit Zolder waar het destijds is gestart. Er wordt in het weekend van 17, 18 en 19 mei gemikt op 70.000 toeschouwers uit alle hoeken van Europa, maar uiteraard vooral uit Duitsland, Nederland en België. Gouverneur Herman Reynders onderstreepte het toeristische belang van het event voor heel de regio, wat ook nog eens werd aangehaald door circuit-directeur Sven Prybilla. Die ziet in de komst van het Duitse autosportcircus ook de bevestiging van de revival van het circuit.

Het zal trouwens niet alleen het weekend van de DTM worden, maar ook van verschillende nevenraces, animatie, podiumgebeuren, … Nu al zijn heel wat hotels in de omgeving volgeboekt. De uitstraling voor de regio wordt ook gewaarborgd door TV-uitzendingen in 150 landen. In de DTM zijn drie automerken prominent aanwezig: Aston Martin, Mercedes, BMW en Audi en van die twee laatste kwamen vertegenwoordigers het hoogstaande sportieve karakter van de DTM bezingen. Oud-racer Eric Van De Poele kwam zijn ervaringen uit de doeken doen.

Ook de DTM-verantwoordelijken zelf waren opgetogen om terug naar Zolder te kunnen keren, waar ze een volledig uitgewerkt concept aantreffen. Voorzitter Jacques Heynen van de raad van bestuur kon zich dan ook alleen maar tevreden tonen over het feit dat het circuit de – na de formule 1 – grootste Europese autosportcompetitie naar hier kan halen.44861