Het weer: aangename maxima

Het weer: aangename maxima

Aan de voorzijde van een storing die traag vanuit het westen naar ons land schuift, wordt warme lucht vanuit het zuidoosten aangevoerd. De storing brengt echter flink wat regen met zich mee. Na het weekend domineert een depressie het weerbeeld met licht wisselvallig weer en soms kans op een bui. In de tweede helft van de week bouwt een hogedrukgebied op richting ons land en nemen de neerslagkansen spectaculair af.
Vandaag is er flink wat zon in de ochtend. Na de middag komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog. Met een zwak tot matig briesje vanuit het zuidoosten wordt wat warmere lucht aangevoerd en kan het kwik klimmen tot gemiddeld 20 graden.
Morgen is er veel zon in de voormiddag, al zijn er ook wolkenvelden. Na de middag neemt de bewolking in belangrijke mate toe en vanuit het westen wordt de kans op een bui groter. Een donderslag is daarbij niet uitgesloten. In het oosten blijft het evenwel droog tot de avondperiode. Met een meestal zwak briesje uit het zuidoosten, wordt warme lucht aangevoerd en kan het kwik oplopen tot lokaal 25 graden.
Zondag is het betrokken met perioden van soms intense regen. Lokaal kan er tot 11 mm hemelwater vallen. Nadien wordt het droger en tegen de avond zijn er opklaringen. Maxima rond 15 graden.
Maandag kan er eerst regen vallen in het centrum en het oosten. In het westen is het meestal droog. Nadien wordt het overal droog en later is er ook wat zon. Maxima rond 16 graden, maar een koude wind.
Dinsdag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. De invloed van drukstijgingen manifesteert zich vooral na de middag, wanneer de zon steeds meer ruimte krijgt. Maxima rond 20 graden.
Woensdag overheersen wolkenvelden, maar op een lokale bui in het oosten na, is het meestal droog. De maxima liggen rond 18 graden en de wind waait matig uit het noordwesten.
In de tweede helft van de week domineren drukstijgingen en is er meer zon. De maxima liggen meestal rond 18 graden.Ook tijdens het weekend blijft het meestal droog met geregeld zon. Het wordt dan een fractie warmer met een aangename 19 of 20 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)39964