Het weer: aanhoudend droog

Het uitzonderlijk droge en zonnige weer lijkt nog een tijdje aan te houden. Hogedrukgebieden over onze streken staan garant voor aanhoudend stabiel weer met veel zon. Depressies over de Atlantische Oceaan, worden hierbij in hun oostwaartse progressie geblokkeerd en geraken niet tot over onze regio.
Vandaag is het stralend zonnig met nauwelijks wolken. Na een koude start met 3 graden in de ochtend kan het kwik oplopen tot 16 graden. Een tot matig aanwakkerende noordoostenwind laat het eerder fris aanvoelen.
Morgen wordt het opnieuw zonnig, al zijn er later wel enkele wolken. Het droge weer houdt aan en de maxima komen uit op 18 graden. Opgelet, in de ochtend kan het licht vriezen aan de grond !
Donderdag is het flink zonnig, al komen er ook enkele wolken voor. De wind ruimt naar het zuidoosten, waardoor er wat warmere lucht wordt aangevoerd en het kwik kan oplopen naar 20 graden. In de ochtend kan het echter nog tot grondvorst komen.
Vrijdag is er van wolken nauwelijks nog spraken. De luchtdruk stijgt nog wat meer en de zon is alom vertegenwoordigd. Met een matige zuidoostenwind wordt warme lucht aangevoerd en het kwik kan oplopen 23 of 24 graden.
Tijdens het weekend kiest de wind stilaan voor het zuiden, waardoor de luchtstroming steeds warmer wordt. Maxima van boven 25 graden worden mogelijk en de zon blijft aanwezig in het weerbeeld. De meeste weermodellen geven na het weekend aanhoudend zonnig en warm weer, al is er een enkeling die wat neerslag voorziet.(Michel Nulens - Meteoservices)
7537