Het weer: dooi maar gevaarlijk

Het weer: dooi maar gevaarlijk

Vanuit het zuidwesten wordt een offensief ingezet van storingen en depressies, die gevoelig zachtere lucht met zich meebrengen. De volgende 24 uur kan de situatie op de weg erg gevaarlijk worden. In het weekend doen de temperaturen een flinke sprong in de hoogte. Het zachte weer blijft ook na het weekend aanhouden, maar de zon is vaak afwezig.
Vandaag domineren wolken het weerbeeld. De bewolking neemt gestaag verder toe en later in de namiddag en avond kan er wat lichte sneeuw vallen. Met zachtere lucht die naar onze regio wordt getransporteerd kan er mogelijk ook ijsregen vallen en worden de wegen gevaarlijk glad. De maxima liggen rond 2 graden en er staat een ijskoude wind uit het oosten.
Morgen is een sneeuwvlokje in de ochtend mogelijk en de weg kan gevaarlijk glad zijn. Nadien is het meestal droog en de temperaturen lopen op tot een graad of 7. Later in de namiddag kan er wat lichte motregen vallen.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er is ruimte voor wat zon en met een matig zuidelijk briesje wordt erg zachte lucht aangevoerd. De maxima liggen rond 11 graden.
Maandag kan de zon geregeld door het wolkendek breken en het blijft meestal droog. Er staat niet al te veel wind en het kwik klimt tot een graad of 10.
Dinsdag is het meestal droog bij een afwisseling van wolken en zon. De maxima liggen rond 10 graden en er is weinig wind.
De volgende dagen houdt het relatief zachte weer aan bij maxima meestal rond 10 graden. Er is ruimte voor de zon, maar er zijn ook wolkenvelden en de kans op wat regen of een bui neemt toe. De winter lijkt nu wel definitief voorbij te zijn. (Michel Nulens - Meteoservices) 39256