Het weer: droge periode

Een hogedrukgebied bouwt op boven de Noordzee en Engeland en zorgt voor enkele dagen met droog weer. Halfweg de week kan er koudere lucht onze streken aandoen en het ziet ernaar uit dat het in het weekend wel eens flink koud kan worden.
Vandaag in de ochtend komt er op vele plaatsen nevel en mist voor, die lokaal hardnekkig kan zijn. Waar de mist wordt opgeruimd kan later de zon doorbreken en klimt het kwik richting 22 graden. Waar de mist blijft hangen is het een stuk kouder.
Morgen wordt met een zuidoostelijk briesje vrij warme lucht naar onze streken gevoerd. Het kwik bereikt 22 graden en de zon is geregeld van de partij. In de ochtend is wat nevel mogelijk.
Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. De maxima liggen rond 19 graden en de wind waait matig uit het noordoosten.
Woensdag wordt het enkele graden kouder bij 17 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af, maar het is nog steeds droog.
Donderdag kan een storing over onze streken schuiven met vooral veel wolken. De kans op neerslag is eerder klein en de maxima liggen rond 15 graden.
Vrijdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. De aangevoerde lucht is nog wat kouder, waardoor het kwik amper boven 10 graden uitkomt. Met maxima rond 12 graden is het koud.
Tijdens het weekend komen de maxima amper tot 10 graden en ook in de nacht wordt het flink koud met kans op grondvorst. Zaterdag verloopt overwegend droog met opklaringen, maar vanaf zondag nemen de neerslagkansen toe. Het gaat ook harder waaien. (Michel Nulens - Meteoservices)11661