Het weer: drukkend warm!

In een onstabiele, vochtige en warme luchtmassa voelt het drukkend warm aan. Storingen schuiven over onze regio en brengen nu en dan buien met zich mee, soms vergezeld van onweer. De volgende dagen wordt het rustiger in de atmosfeer, maar het kwik doet ook een stapje terug.
Vannacht kunnen er eerst nog een aantal buien vallen, mogelijk met onweer. Er zijn echter ook lange droge perioden en in het tweede deel van de nacht blijft het droog. De minima komen uit op 18 graden.
Morgen is er wat nevel in de ochtend, maar het is ook zonnig. Er ontwikkelen stapelwolken die rond de middag en in de namiddag hier en daar kunnen uitgroeien tot een onweerachtige bui. Het wordt tropisch warm bij 33 graden.
Zondag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Later is het meestal zwaar bewolkt en vooral rond de middag valt er regen. Na de middag wordt het droog en zijn er opklaringen. Het wordt wat minder warm bij 25 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt en er vallen in de loop van de dag een aantal buien. Tussendoor is er ook wat zon en het kwik bereikt gemiddeld 24 graden.
Dinsdag wordt een overwegend droge dag met veel zon en maxima rond 24 graden. Een enkele bui echter, is niet uitgesloten.
De volgende dagen verlopen rustig en droog met stijgende temperaturen. Op het einde van de week zijn tropische maxima opnieuw mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices)13630