Het weer: flinke afkoeling

De volgende dagen domineren koelere maritieme luchtstromingen het weerbeeld. Het kwik komt een flink stuk lager uit en het wordt licht wisselvallig. Vaak is het echter wel droog.
Vandaag ruimt de wind naar het noorden en voert koelere lucht aan. Het kwik stagneert op 19 graden. In de voormiddag is het regenachtig, na de middag klaart het stilaan op en is er ook wat zon.
Morgen wisselen zonnige perioden en wolken elkaar af. De kans op een bui is klein en er staat een matige noordwestenwind. Het kwik komt niet hoger dan 20 graden.
Vrijdag is het overwegend droog bij een wisselende bewolking en maxima rond 19 graden. De noordwestenwind voelt fris aan.
Zaterdag komt er meer bewolking vanuit het noorden opzetten, maar er zijn ook nog enkele opklaringen en het blijft overwegend droog. Het wordt een fractie zachter bij 20 graden.
Zondag kan het kwik oplopen tot 22 graden. Het is droog en wolken en opklaringen wisselen elkaar af. Er staat wel een matige noordwestenwind.
Na het weekend wordt het warmer en is er ook ruimte voor de zon. In de tweede helft van de week nemen de neerslagkansen echter opnieuw toe. Echt standvastig zomerweer komt er voorlopig nog niet aan.(Michel Nulens - Meteoservices)
7973