Het weer: Groene Kerst komt eraan

Zachte, maar gestoorde westelijke luchtstromingen domineren het weerbeeld tot Kerstmis. Nadien wordt de aangevoerde lucht kouder en vooral in het weekend is er kans op winterse neerslag.  
Vandaag domineren wolken en af en toe kan er wat motregen vallen, al is het vaak droog. Na de middag neemt de kans op een drupje regen verder af en is een sporadische opklaring mogelijk. Maxima rond 12 graden en vrij winderig.  
Morgen zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen of motregen. Tegen de avond wordt het droger en zijn er opklaringen, het koelt dan echter al vlug af. Maxima rond 10 graden.  
Donderdag is het droog in de ochtend en er zijn opklaringen. Na de middag zijn er enkele regenbuien mogelijk bij 7 graden.  Een witte Kerst zal er dit jaar niet inzitten.
Vrijdag zijn er opklaringen en het blijft droog. Na een koude ochtend met vriestemperaturen, klimt het kwik tot een graad of 5.  
Zaterdag komt een storing opzetten met regen, maar de regen wordt eerst voorafgegaan door sneeuw en smeltende sneeuw. Zondag vallen er winterse buien bij 5 graden. Ook maandag is het wisselvallig met kans op enkele winterse buien. Nadien lijkt het terug wat zachter te worden. (Michel Nulens - Meteoservices)18058