Het weer: het blijft zacht!

Het hogeluchtdrukgebied over het oosten van Europa verliest zijn invloed over onze streken. Hierdoor kunnen storingen, hetzij onder verzwakte vorm, stilaan over onze regio doordringen. Deze storingen worden vooral gekenmerkt door wolkenvelden, in mindere mate door neerslag. Het blijft wel erg zacht.
Morgen zorgt een storing voor zwaar bewolkte perioden, evenwel afgewisselde met enkele opklaringen. Vooral na de middag is een lokale bui niet uitgesloten. Maxima rond 17 of 18 graden.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op 17 graden.
Vrijdag is het eerst droog met een wisselende bewolking. Nadien zijn er meer wolken en komt er vanuit het westen wat lichte regen opzetten. Het is zacht bij 18 graden.
Zaterdag kan het kwik oplopen tot 19 graden. Het is echter bewolkt en nu en dan kan er wat lichte regen of motregen vallen.
Zondag wordt het wisselend bewolkt met kans op een lokale bui, vooral rond de middag. Maxima rond 16 graden.
Na het weekend wordt het stilaan minder zacht en is er vooral ook meer wind. De kans op regen of buien neemt toe, al is er ook ruimte voor wat zon. (Michel Nulens - Meteoservices)23206