Het weer: het is nu echt lente!

Met de invloed van een hogedrukgebied over onze streken, lijkt de lente op alle vlakken echt van start te zijn gegaan. De zon kan de volgende dagen meestal domineren. Op het einde van de week komt echter een storing opzetten vanuit het zuiden met een hogere kans op neerslag. Na het weekend bouwt een volgend hogedrukgebied op en het ziet er voorlopig naar uit dat we dan opnieuw op veel zon kunnen rekenen.
Vandaag is het zonnig en droog. Later kunnen er enkele hoge wolken voorkomen . Na een koude start met grondvorst stijgen de temperaturen tot 15 of 16 graden.  
Morgen wordt het schitterend lenteweer met veel zon en maxima die richting 20 graden uitgaan.  
Vrijdag wordt het opnieuw warm bij 19 of 20 graden. De zon maakt in de namiddag echter plaats voor enkele wolkenvelden. Later en vooral tegen de avond is er een kleine kans op een plaatselijke regenbui.  
Zaterdag kan er mist in de ochtend voorkomen. Nadien volgt een wisselende bewolking en hier en daar is een bui mogelijk. Meestal is het echter droog en de maxima liggen opnieuw rond 20 graden.  
Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft meestal droog en het kwik kan oplopen tot 16 graden.  
Na het weekend bouwt een volgend hogedrukgebied op en dat zou het weer de hele volgende week gaan domineren. Het zonnige lenteweer houdt aan en de temperaturen zijn aangenaam. Tijdens de nachten kan het wel flink afkoelen met grondvorst en soms ook lichte vorst. (Michel Nulens - Meteoservices)
10114