Het weer: het wordt warmer

Het weer: het wordt warmer

Na het onstuimige weer met overvloedige neerslag neemt een hogedrukgebied het heft in handen. Storingen worden uit onze regio gehouden en de zon kan steeds vaker tevoorschijn komen. Met de aanvoer van droge landlucht kan het kwik dan ook flink gaan klimmen in de volgende dagen. Het weekend krijgt zelfs zomerse allures.
Vandaag is het koud voor de tijd van het jaar bij maxima slechts rond 14 graden. Bovendien staat er een strakke en erg onaangename wind uit het zuidwesten. Het is bewolkt, maar vaak droog. Na de middag kan er hier en daar wel een bui vallen.
Morgen is de zon geregeld aanwezig en het blijft lange tijd droog. Het kwik kan oplopen richting 17 graden. In de avond zorgt een zwakke storing voor meer wolken met mogelijk een drupje motregen.
Donderdag stijgt de luchtdruk flink en de wolken zijn in de minderheid. De zon kan domineren en de maxima liggen rond 16 graden. Er staat een zwak briesje uit het noordwesten.
Vrijdag wordt droge landlucht aangevoerd. Er zijn nauwelijks wolken en met een stralende zon kan het kwik vlot richting 19 graden klimmen.
Tijdens het weekend kiest de wind voor het noordoosten. De aangevoerde lucht is warmer en dankzij hogedrukinvloeden zijn er nauwelijks wolken. Het kwik klimt daarbij naar waarden die in de zomer thuis horen. Maxima van 25 of 26 graden worden mogelijk. Ook na het weekend houdt het warme en zonnige weer nog aan. (Michel Nulens - Meteoservices)39872