Het weer: het wordt warmer!

Het weer in onze streken wordt de volgende dagen nog steeds bepaald door depressies en vochtige luchtstromingen. Evenwel de wind kiest stilaan voor het zuiden, waarbij er warmere lucht wordt aangevoerd en het kwik aangename waarden bereikt. Tussen storingen in kan daarbij zelfs de zon tevoorschijn komen.
Vandaag maken opklaringen steeds meer plaats voor wolken. De buien zijn mogelijk vergezeld van onweer. Maxima rond 13 graden.
Morgen wordt aan de voorzijde van een storing iets warmere lucht aangevoerd en het kwik kan oplopen naar 14 graden. Met een strakke zuidelijke wind, neemt de bewolking toe en na de middag gaat het regenen.
Donderdag is het eerst regenachtig, maar later wordt het droger vanuit het westen. Na de middag is er kans op een bui. De maxima worden in de eerste helft van de dag bereikt en liggen rond 17 graden.
Vrijdag kan het kwik tot 18 graden oplopen. Wolken domineren echter vaak en in het tweede deel van de namiddag gaat het van het zuiden uit regenen.
Zaterdag valt er gedurende voormiddag periodiek regen. Na de middag wordt het droger, maar het is vaak bewolkt. Het kwik bereikt 18 graden.
Zondag bevindt een storing zich over het westen van het land met regen. Met wat geluk bereikt de regen onze regio pas tegen de avond. We bevinden ons in warme lucht en als de regen uitblijft kan het kwik oplopen tot 22 graden of zelfs iets meer.
Na het weekend blijven de temperaturen vrij hoog, meestal tussen 17 en 20 graden. De neerslagkansen zijn aanvankelijk nog vrij hoog, maar naarmate de week vordert lijkt het droger weer toch de bovenhand te krijgen en is er ook meer ruimte voor de zon. (Michel Nulens - Meteoservices)10414