Het weer: hoge maxima

Langs de westelijke flank van een hogedrukgebied met kern over Polen, wordt in een zuidelijke luchtstroming erg zachte lucht naar onze streken getransporteerd. Bij de overgang van het ene hogedrukgebied naar het andere kan een storing tijdelijk voor neerslag zorgen, maar in de tweede helft van de week wordt het opnieuw droog en rustig, al gaat het kwik iets achteruit.  
Morgen wordt het flink zonnig en warm bij maxima rond gemiddeld 23 graden. Er komen wel hoge sluierwolken voor, maar de zon kan er doorheen schijnen.  
Maandag wordt het mooie en warme weer nog even verdergezet. Het kwik bereikt 23 graden en de zon kan domineren. Er komen later op de dag enkele stapelwolken opzetten.  
Dinsdag schuift een zwakke storing over onze streken met tijdelijk wat meer bewolking. Een bui is niet uitgesloten, al is het vaak droog. De maxima liggen rond 22 graden. 
Woensdag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft overwegend droog en het kwik klimt tot 22 graden. 
Donderdag zorgt een storing voor tijdelijk veel bewolking, maar de neerslagkansen blijven erg klein. Later in de namiddag is er ruimte voor wat zon. Het wordt iets koeler bij 19 graden. 
Vrijdag en tijdens het weekend domineert de zon. De wind komt echter uit het noordoosten, waarbij wat minder zachte lucht wordt aangevoerd. De maxima liggen dan meestal rond 18 of 19 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)17214