Het weer: kans op onweer

Het weer: kans op onweer

Storingen domineren het volgende etmaal onze streken met hoge neerslagkansen en een onweersdreiging. Nadien bouwt tijdelijk een wig van hoge luchtdruk op en stabiliseert de atmosfeer. Op de langere termijn krijgen we matig zomerweer met af en toe kans op een bui.
Vandaag domineren wolken en er vallen reeds in de ochtend buien, lokaal met onweer. Nadien volgt een drogere periode, maar vooral na de middag zijn er opnieuw buien. Het is zwoel bij maxima rond 24 graden.
Morgen blijft de kans op een aantal buien vrij groot. Ook onweer is nog steeds mogelijk. Er zijn zelfs enkele stevige onweersbuien met soms veel neerslag. Maxima rond 24 graden.
Zondag wordt een droge dag met opklaringen en wolkenvelden. Het kwik bereikt zomerse waarden bij 27 graden.
Maandag is het rustig en droog weer. Er staat weinig wind en met maxima rond 25 graden is het vrij aangenaam. Af en toe kunnen de stapelwolken domineren.
Dinsdag heeft de zon de bovenhand, al komen er ook enkele wolkenvelden voor. Het is droog en de maxima van 23 graden zijn best aangenaam.
De volgende dagen blijft het matig zomerweer met kwikstanden van 23 graden. De zon is geregeld van de partij en het is vaak droog. Op het einde van de week wordt de kans op een regenbui groter. (Michel Nulens - Meteoservices)28073