Het weer: koelere periode

Wie uitkijkt naar de lente, zal toch nog even geduld moeten hebben. Hoewel de krokussen al in bloei staan, is het weer nog niet echt lenteachtig. Een hogedrukgebied domineert het weer op zaterdag. Nadien kunnen zwakke storingen onze regio aandoen, maar vanaf dinsdag schuift een volgend hogedrukgebied over onze streken.
Vandaag is het ondanks de hoge luchtdruk grijs en vrij somber weer. De zon kan vrijwel niet doorbreken, waardoor de wolken nagenoeg de hele dag aanwezig blijven. Het is bovendien nevelig en een lokaal spatje motregen behoort tot de mogelijkheden. De maxima liggen rond 11 of 12 graden.
Morgen zijn de wolken nog steeds dominant aanwezig in het weerbeeld en een drupje motregen is niet geheel uitgesloten. Het is bovendien nevelig. Later zijn er enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen rond 13 graden, maar als de opklaringen zich kunnen doorzetten kan het kwik tot 15 graden oplopen.
Zondag verlaat een storing in de ochtend onze regio en volgen er enkele opklaringen. Later is er kans op een lokale bui. Het kwik bereikt 13 graden.
Maandag domineren wolken en er kan tijdelijk wat regen vallen. Later op de dag wordt het droger. Er wordt koelere lucht aangevoerd bij maxima rond 10 graden.
Dinsdag is er ruimte voor de zon en het is droog. Echter met een noordoostenwind wordt koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik slechts 10 graden bereikt. In de ochtend is er kans op grondvorst of zelfs lichte vorst.
De volgende dagen is de zon geregeld van de partij, maar de temperaturen zijn eerder laag bij 10 of 11 graden. Tijdens de nachten kan het flink afkoelen en is er kans op grondvorst en soms zelfs lichte vorst. Op het einde van de week wordt het wisselvalliger. (Michel Nulens - Meteoservices)9960