Het weer: koud met regen

Verbonden aan een depressie nabij Schotland zorgt een storing voor flink wat regen. Bovendien komt er een strakke wind te staan en er wordt koude lucht aangevoerd. De temperaturen zijn ondermaats voor de volgende dagen. In het weekend lijkt er wel een verbetering te volgen.
Morgen schuift een storing vanuit het westen over onze regio met veel wolken en perioden met regen. Vooral na de middag wordt de regen intens. Er staat een strakke wind en de temperaturen komen op 16 graden.
Donderdag kan er in de vroege ochtend wat regen vallen, maar nadien klaart het tijdelijk uit. Wolken en zon wisselen elkaar af, maar later op de dag zijn er enkele buien mogelijk. Er staat een matige zuidwestenwind en de maxima liggen rond een frisse 14 graden.
Vrijdag brengt een storing voor lange tijd regen, al zijn er tussendoor wel droge perioden. Het kwik stagneert op 16 graden en er staat een matige wind.
Zaterdag kiest de wind voor het noordwesten, waarbij er koelere lucht wordt aangevoerd en de maxima beperkt blijven tot 14 graden. Wolken wisselen af met opklaringen en er ontstaan enkele buien.
Zondag lijkt het droger te gaan blijven. Onder impuls van drukstijgingen nemen de neerslagkansen af en er is ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 15 graden. In de ochtend is er kans op mist.
Na het weekend zouden enkele droge dagen moeten volgen met geregeld zonneschijn. Indien er echter mist komt opzetten, kan deze mogelijk lange tijd aanwezig blijven. In de tweede helft van volgende week nemen de neerslagkansen opnieuw toe. (Michel Nulens - Meteoservices)11510