Het weer: koude oudejaarsnacht!

Anticyclonale condities houden storingen uit onze streken. We kunnen het jaar afsluiten met droge condities, al wordt het wel een koude nieuwjaarsnacht. Het nieuwe jaar starten we met veel zon en lage maxima, maar de tweede dag van het jaar gaat het regenen en wordt het gevoelig zachter.
Vandaag is het koud in de ochtend met temperaturen rond of net boven het vriespunt. Lokaal komt er nevel en mist voor, maar nadien is er ruimte voor wat zon. Soms is de bewolking hardnekkig en is het eerder grijs, maar het blijft droog. Maxima rond 4 of 5 graden.  
Oudejaarsnacht is het licht bewolkt en later overwegend helder. Het gaat hierbij flink afkoelen, waarbij het kwik tot net onder het vriespunt daalt. Na middernacht komt er stilaan wat hoge sluierbewolking opzetten en lokaal vormt zich nevel of mist. Het wordt uitkijken voor lokale ijsplekken op de weg.   
Morgen 1 januari is het zonnig in de voormiddag. Na de middag komt er echter gestaag meer bewolking opzetten, maar het blijft droog tot de avond. Maxima rond 3 graden.
Vrijdag zorgt een storing voor betrokken weer met perioden van regen. Het wordt gevoelig zachter bij 9 graden.
In het weekend is het licht wisselvallig met soms wat regen of een bui, maar er zijn ook lange droge perioden met enkele opklaringen. Het is relatief zacht bij 6 graden. Na het weekend volgt een zachte, maar wisselvallige periode. (Michel Nulens - Meteoservices) 18133