Het weer: kouder in het weekend

Een mobiele wig van hogedruk kan tijdelijk het weerbeeld in onze streken bepalen met behoorlijk wat zon. Storingen komen echter gestaag opzetten en laten op het einde van de week de neerslagkansen toenemen. Het wordt bovendien een stuk kouder in het weekend.
Vandaag is er veel zon. In de ochtend zijn wel enkele mistbanken mogelijk en tijdelijk is er hogere bewolking aanwezig. Na de middag is er steeds meer zon bij 14 graden.
Morgen zijn er zonnige perioden, maar in de namiddag komt er steeds meer bewolking opzetten. In de loop van de avond gaat het regenen. De maxima liggen rond 16 graden.
Vrijdag maakt regen plaats voor droger weer. Na de middag is er ook wat zon. Het wordt kouder bij 13 graden en er is meer wind.
Zaterdag is het wisselend bewolkt en in de loop van de dag komen er enkele buien opzetten. Het is fris bij 12 graden.
Zondag komt het kwik niet hoger dan 13 graden. Na een droge ochtend met opklaringen, neemt de bewolking in de namiddag toe en gaat het regenen.
De volgende dagen houdt het koele en wisselvallige weer aan met af en toe enkele buien. Op het einde van de week wordt het zachter, maar dit gaat echter gepaard met regen en wind. (Michel Nulens - Meteoservices)
11564