Het weer: laatste warm weekend!

Het weer: laatste warm weekend!

Onder impuls van hogeluchtdrukgebieden en een zuidelijke luchtstroming staat er een warm weekend op het programma. Nadien sluipt stilaan de herfst onze streken binnen.
Vandaag is er flink wat zon, al zijn er ook hoge sluierwolken. Het wordt erg warm voor de tijd van het jaar bij maxima rond 24 graden. De zuidelijke wind spant aan tot matig.
Morgen komt een storing in de avond of nachtperiode opzetten. Met wat geluk kan de zon nog de hele dagperiode het weer domineren. Het kwik presteert nog erg goed met 24, mogelijk zelfs 25 graden. In de avond/nacht valt er tijdelijk wat regen.
Maandag komen we terecht in een koudere luchtmassa. Het kwik bereikt slechts 19 graden. Na een mogelijke druppel regen in de ochtend, blijft het evenwel droog en zijn er opklaringen.
Dinsdag wisselen wolken en zonnige perioden elkaar af. Een enkele bui is mogelijk, maar het is ook lange tijd droog. De maxima liggen rond 20 of 21 graden.
Woensdag is er meer bewolking aanwezig, maar op een bui na blijft het droog. De maxima komen uit op 20 graden.
De tweede helft van de week kondigt zich herfstachtig aan met maxima rond 16 graden, geregeld wolkenvelden en een aantal buien. Bovendien is er ook meer wind. (Michel Nulens - Meteoservices)28727