Het weer: lange termijn ziet er winters uit

Het weer: lange termijn ziet er winters uit

In een noordwestelijke luchtstroming wordt gestoorde lucht naar onze streken gestuurd. Regenzones wisselen elkaar in vlug tempo af en de zon is vaak afwezig. De volgende dagen kan een uitloper van een hogedrukgebied voor tijdelijk droge condities zorge, maar het wordt wel iets kouder. Op het einde van de week nemen de neerslagkansen opnieuw toe.
Vandaag is het betrokken en tijdens de voormiddag is het overwegend droog, afgezien van enkele druppels motregen. In de namiddag trekt een regenzone vanuit het westen over onze regio. Het blijft zacht bij maxima rond 8 graden en er staat een matige westenwind.
Morgen schuift een storing over onze streken met veel wolken en perioden van regen. Later in de namiddag gaat de regen stilaan over in buien en zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. Er wordt erg zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik op bijzonder hoge waarden uitkomt voor de tijd van het jaar met gemiddeld 10 graden. Er staat echter wel een matige tot soms vrij krachtige westenwind en er zijn rukwinden mogelijk tot 60 of 70 km/u.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen regenbuien, maar tussendoor zijn er ook droge perioden. De maxima liggen rond 6 graden. Matige noordwestenwind.
Dinsdag zijn er drukstijgingen en het blijft overwegend droog. Aanvankelijk is het bewolkt, maar na de middag kan de zon af en toe doorbreken. De maxima liggen rond 6 graden.
Woensdag en donderdag zijn de neerslagkansen beperkt. Vanaf vrijdag kan er opnieuw wat neerslag vallen, geen grote neerslaghoeveelheden weliswaar.
Ook tijdens het weekend kan er af en toe wat vallen en is er kans op een weinig winterse neerslag. Na het weekend echter bereiken actieve storingen onze streken en zijn de temperaturen voldoende laag voor kans op sneeuwval. (Michel Nulens - Meteoservices)44346