Het weer: langere droge periode

Na de doortocht van een storing, kan een hogedrukgebied opbouwen over onze streken. In de tweede helft van de week ruimt de luchtstroming echter naar het noordwesten, waardoor er koudere lucht wordt aangevoerd.
Vandaag zorgt een storing voor betrokken weer met periodiek regen. De maxima liggen rond 15 of 16 graden.
Morgen kan de zon van in de ochtend tot de avond het weerbeeld domineren. Er zijn wel enkele wolken, maar die hinderen nauwelijks. Het wordt warm bij maxima rond 22 graden en een matige zuidwestenwind.
Donderdag verloopt de ochtend zonnig. Na de middag komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft droog. De wind ruimt naar het noordwesten en het kwik blijft beperkt tot 16 graden.
Vrijdag zijn er flinke zonnige perioden, maar er komen ook wolkenvelden voor. Het wordt vrij aangenaam bij maxima rond 17 graden, maar in de ochtend is het koud bij 2 graden.
Zaterdag is het flink zonnig en het blijft droog. Het kwik bereikt 16 graden en er staat weinig wind.
Zondag komt er meer bewolking opzetten. Bij momenten is het zwaar bewolkt, maar ook nu blijft het nog overwegend droog. De maxima komen uit op 19 graden.
Ook na het weekend blijft het overwegend droge weer aanhouden, al is er meer bewolking en bij momenten meer wind. De temperaturen zijn iets te hoog voor de tijd van het jaar. (Michel Nulens - Meteoservices)7291