Het weer: midzomer

Volgens de kalender noteren we vandaag 21 juni de langste dag, of is het het langste licht. Officieel valt deze dag echter meestal op de 22 ste of de 23 ste. In ieder geval krijgen we nu ongeveer een drietal dagen dat het bijna 17 u licht is. Helaas zal de zon niet zo lang aanwezig zijn, vermits een omvangrijk lagedrukgebied over de Britse Eilanden en Scandinavië ons weer domineert. Wolken zijn daarbij van de partij en het blijft ook niet geheel droog. De volgende dagen blijft het nog wisselvallig, maar vanaf het weekend lijkt een forse weersverbetering in de maak.
Vandaag wisselen talrijke wolken af met enkele opklaringen. Er is ruimte voor wat zon, maar een enkele plaatselijke bui behoort ook tot de mogelijkheden. Meestal is het echter droog en het voelt erg zacht aan bij maxima rond 22 graden.
Morgen is het meestal droog bij een wisselende bewolking. Een enkele bui is echter niet geheel uitgesloten. Het kwik bereikt gemiddeld 19 graden.
Donderdag komen er buien opzetten, al zijn er ook drogere perioden. De maxima liggen rond 19 graden en de wind wakkert aan.
Vrijdag schuift een storing over onze regio met veel wolken en perioden van lichte regen. Het kwik stagneert op 18 graden en de wind ruimt naar het noordwesten.
Zaterdag bouwt een hogedrukgebied op over onze streken en kan de zon wat vaker in het weerbeeld tevoorschijn komen. Het blijft droog en de maxima liggen rond 20 graden.
Zondag is er, ondanks de stijgende luchtdruk, veel bewolking met een kleine kans op een drupje motregen. Later komen er opklaringen voor. Er wordt zachte lucht aangevoerd bij maxima rond 23 graden.
Maandag is de zon vaak van de partij en het kwik kan richting 25 graden klimmen. Enkele weermodellen voorzien zelfs maxima tot 28 graden.
Dinsdag wordt een stralend zonnige dag bij maxima van boven 25 graden. Mogelijk kan 30 graden bereikt worden.
De dagen nadien blijft het vrij warm, maar op woensdag is een bui mogelijk. Een hogedrukgebied zou nadien opnieuw opbouwen met nog enkele zonnige dagen in het verschiet. Zou de zomer dan toch aanbreken? (Michel Nulens - Meteoservices)
7915