Het weer: nachtvorst!

Na de doortocht van een storing wordt koude lucht van polaire oorsprong aangevoerd. Er is wel ruimte voor de zon, maar de temperaturen zijn ondermaats en tijdens de nacht kan het tot lichte vorst komen. Na het weekend komen storingen opzetten en er wordt iets zachtere lucht aangevoerd.
Vandaag zorgt een storing voor perioden met regen. Pas in de late namiddag of avond wordt het droog en klaart het op. Maxima rond 7 graden.
Morgen wisselen zonnige perioden en opklaringen elkaar af. De kans op een bui is klein. Ondanks de aanwezigheid van de zon, wordt het niet warmer dan 8 graden. In de ochtend vriest het algemeen.
Zondag is het opnieuw erg koud in de ochtend met vriestemperaturen van -1 graad of -2 graden. Nadien is de zon van de partij, maar er zijn ook enkele wolken. In de latere namiddag neemt de bewolking toe, maar het blijft alvast tot de avond droog.
Maandag
schuift een storing vanuit het westen over de regio. Wolken nemen vlug toe in de ochtend en worden gevolgd door regen. De regen houdt de rest van de dag aan. Maxima rond 9 graden.
Dinsdag is het vaak bewolkt, maar op een drupje regen of een enkele bui na, is het meestal droog. Het kwik bereikt 9 graden.
De volgende dagen is het erg wisselvallig met vrijwel iedere dag regen of buien, afgewisseld door droger weer. De aangevoerde lucht is iets zachter, waarbij het kwik tijdens de nacht positief blijft en overdag meestal rond 11 graden uitkomt. (Michel Nulens - Meteoservices11706