Het weer: onweerachtig weekend

Het weer: onweerachtig weekend

Een depressie met storingen nadert onze streken vanuit het westen en maakt stilaan een einde aan het droge, zonnige en vooral erg warme weer. Eer het echter zo ver is kan het kwik nog tropische waarden bereiken.
Vandaag domineert de zon tot laat in de avond. Het koelt ook erg traag af en om 20 u staat er nog ruim 25 graden op de thermometer.
Morgen zijn er enkele mistbanken mogelijk in de ochtend, maar nadien is het zonnig. Later komen er stapelwolken voor en in de loop van de namiddag en avond is een plaatselijke onweersbui niet uitgesloten. Maxima rond 30 graden.
Zondag haalt het kwik net geen 30 graden, maar het is wel drukkend warm. Zon en stapelwolken wisselen elkaar af en zeer lokaal is er kans op een onweersbui.
Maandag schuift een storing van west naar oost over de regio en gaat het enige tijd regenen of er vallen buien. Voor en na de regenzone zijn er opklaringen. Maxima rond 22 graden.
De volgende dagen is het rustig en vrij zonnig weer met aangename maxima van 23 of 24 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)28407