Het weer: regen en wind

Een omvangrijk depressionair gebied komt in de tweede helft van de week over West-Europa liggen en hierbij schuiven dochterdepressies vaak dichtbij of over onze regio. Met een strakke gradiënt wil dat zeggen dat de wind flink gaat toenemen en storingen kunnen geregeld onze streken aandoen. Het wordt onvervalst herfstweer !
Vandaag is het licht wisselvallig met opklaringen, maar ook plaatselijke buien. Er zijn echter ook lange droge perioden en in de loop van de namiddag neemt de kans op een bui af. Maxima rond 10 graden en een matige wind.
Morgen lijkt de enige geheel droge dag van de week te worden. Na het opruimen van nevel en lokaal mist wisselen zon en wolken elkaar af. Het kwik bereikt 12 graden en de wind waait matig uit het zuiden.
Donderdag maken opklaringen in de ochtend plaats voor toenemende wolken en in de voormiddag volgt er regen vanuit het westen. De zuidenwind wakkert aan tot matig en soms vrij krachtig. Het kwik bereikt 11 graden.
Vrijdag wakkert de wind nog meer aan en er zijn windstoten mogelijk tot 70, mogelijk 80 km/u. Afhankelijk van de positie van de depressie kan de wind nog krachtiger of minder krachtig worden. Voor de middag is het meestal droog, na de middag gaat het flink regenen. Maxima rond 10 graden.
Tijdens het weekend blijft het wisselvallig en winderig. Zaterdag zijn er geregeld buien, zondag valt er af en toe een bui. De maxima liggen rond 11 graden. Na het weekend lijkt de wind wat te minderen en tijdelijk nemen de regenkansen wat af, al blijven enkele buien steeds mogelijk. Het wordt wel iets kouder met maxima rond of net onder 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)11745