Het weer: regen, nadien weer zon

Een storing schuift over onze streken met regen en buien en kans op onweer. De dagen nadien stijgt de luchtdruk opnieuw en staat er opnieuw rustig en droog najaarsweer op het programma. Op het einde van de week wordt het ook gevoelig zachter.
Morgen zijn er opklaringen in de ochtend, maar de bewolking neemt gestaag toe vanuit het westen. Na de middag volgen er regen en buien. Er is dan ook kans op onweer. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een matige wind.
Donderdag is het bewolkt en mistig in de ochtend. Nadien volgen er opklaringen. Vooral na de middag is er meer ruimte voor de zon. Het kwik klimt tot 17 graden en er staat een matige zuidwestenwind.
Vrijdag wordt het wat zachter bij 19 graden. In de ochtend is het zonnig, maar na de middag komt er stilaan meer bewolking opzetten. Het blijft echter droog.
Zaterdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Vooral later in de namiddag zijn er meer opklaringen en tegen de avond wordt het stilaan licht bewolkt. De maxima liggen rond een aangename 21 graden.
Zondag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. Het wordt aangenaam najaarsweer bij maxima rond gemiddeld 22 graden.
Na het weekend domineren hogedrukgebieden over onze streken en houdt het rustige, droge en zachte najaarsweer aan. De zon gaat bovendien flink schijnen, waardoor het kwik rond of boven 20 graden uitkomt. (Michel Nulens - Meteoservices)17181