Het weer: Regen, wind en vrij zacht !

Langs de noordelijke flank van het hogedrukgebied der Azoren schuiven storingen naar onze streken. Het wordt regenachtig en winderig, maar er wordt ook zachtere lucht aangevoerd. De volgende dagen blijft het wisselvallig met geregeld regen of buien. Slechts af en toe is er een droger intermezzo.
Morgen valt er flink wat regen in de ochtend. Pas tegen de middag wordt het droger en na de middag zijn er ook opklaringen. In de avond worden dat zelfs brede opklaringen. Maxima rond 8 graden en een matige zuidwestenwind.
Donderdag wisselen bewolkte perioden af met enkele opklaringen. Er komen een aantal buien opzetten en het is vrij winderig. Het is wel zacht bij maxima rond 9 graden.
Vrijdag is het betrokken en gedurende een lange tijd valt er regen. Na de middag zijn er ook drogere perioden, maar ook dan is het niet droog. Het kwik bereikt 9 graden en er staat veel wind.
Zaterdag komen de maxima uit op 6 graden. Wolken domineren echter vaak en er vallen enkele buien. In de ochtend kan een dergelijke bui een winters karakter hebben.
Zondag lijkt het droog te blijven. Er is ruimte voor wat zon en er staat niet al te veel wind. Na een koude ochtend met grondvorst, klimt het kwik tot een graad of 5.
Na het weekend wordt het opnieuw wat zachter, maar ook terug erg wisselvallig met vrijwel iedere dag regen of buien. Alvast tot het volgende weekend is er geen echt winterweer in zicht. (Michel Nulens - Meteoservices)17928