Het weer: rustig najaarsweer

Het weer: rustig najaarsweer

De astronomische herfst begint op 22 september. Dan duren dag en nacht even lang. Nadien worden de nachten steeds langer. Het weer is echter niet herfstachtig, het is rustig, vaak zonnig en behoorlijk warm voor de tijd van het jaar.
Morgen staat er veel zon op het programma. Na ochtendnevel en enkele mistbanken, kan de zon het weer domineren. Er zijn echter ook wel enkele wolkenvelden, maar het blijft droog. De maxima komen uit op een aangename 21 graden.
Donderdag is het vrij zonnig in de ochtend, maar naargelang de dag vordert, neemt de bewolking toe. Het blijft droog tot de avond en bij maxima rond 23 graden is het warm.
Vrijdag zorgt een zwakke storing voor veel wolken in de ochtend. Neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Na de middag is er meer ruimte voor de zon. Het kwik bereikt 17 graden.
Zaterdag is het flink zonnig en de wolken zijn vaak in de minderheid. Het kwik bereikt 20 graden, maar er komt behoorlijk wat wind opzetten.
Zondag is het eerst droog met brede opklaringen. Nadien neemt de bewolking toe en in de latere namiddag zijn er enkele regenbuien mogelijk. De maxima liggen rond 22 graden. Na
 het weekend lijkt het dan toch koeler te worden met maxima rond 17 graden. De neerslagkansen nemen bovendien toe en er is wat meer wind. De herfst laat zich dan toch zien. (Michel Nulens - Meteoservices)28691