Het weer: rustig voorjaarsweer

Een zwakke storing schuift over onze streken met veel wolken en in mindere mate neerslag. Na een dagje met meer zon en hogere maxima, domineren koele luchtstromingen opnieuw het weerbeeld. Het blijft wel meestal droog en de wind is niet al te krachtig, het wordt rustig voorjaarsweer.
Vandaag zorgt een storing voor veel bewolking met soms een drupje motregen, maar meestal is het droog. In de late namiddag zijn er enkele opklaringen mogelijk. Maxima rond 18 graden.
Morgen is er flink wat zon en dat heeft zijn invloed op de temperaturen. Het kwik kan klimmen tot gemiddeld 20 graden. Lokaal is een graadje meer mogelijk.
Maandag valt er wat regen in de ochtend. Later wordt het droog en zijn er opklaringen, al domineren de wolken vaak. Het is fris bij maxima rond 15 graden.
Dinsdag is er kans op mist in de ochtend. Nadien wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Het blijft droog bij 16 graden.
Woensdag is er veel zon, maar donderdag domineren wolken vaak. De dagen nadien is de zon wat meer aanwezig in het weerbeeld en komt het kwik rond en later zelfs iets boven 20 graden uit. (Michel Nulens – Meteoservices)21533