Het weer: rustig weekend

Printversie van het berichtMail dit bericht naar een kennis
Vrijdag 10 augustus 2018
Het weer: rustig weekend
Aan de voorzijde van een storing die onze regio na het weekend bereikt, zorgt een mobiele wig van hogedruk voor rustig en vrij zonnig weer tijdens het weekend. Later wordt ook warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik zomerse waarden. Na het weekend staan regen en buien op het programma en wordt het terug kouder. Het wordt bovendien vrij winderig.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft meestal droog. Met een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind stagneert het kwik op gemiddeld 22 graden.
Morgen is de zon flink aanwezig in de ochtend, maar later komen er enkele wolkenvelden opzetten. Het blijft evenwel overwegend droog en de zon is steeds geregeld van de partij. Na een koele start van de dag, duwt de zon het kwik richting 22 graden. Er staat een matig briesje uit een westelijke sector, die het bij momenten fris laat aanvoelen.
Zondag zorgt een stralende zon voor hoge maxima. Het kwik kan oplopen tot gemiddeld 28 graden. Er komen daarbij slechts enkele wolken voor, maar de wind waait wel matig.
Maandag is het vrij warm bij 25 graden. Er zijn echter talrijke wolkenvelden en verspreid vallen er buien of zijn er perioden met regen. Er is kans op lokaal onweer, soms pittig.
Dinsdag staat er vrij veel wind uit het westen. Wolken en opklaringen wisselen elkaar in een snel tempo af. Hier en daar vallen er enkele buien. De maxima liggen rond 23 graden.
In de tweede helft van de week komt het kwik wat hoger uit en is er stilaan wat minder wind. Vaak zijn er echter wolkenvelden en de neerslagkans is relatief hoog, al lijkt vrijdag wel droog te gaan verlopen. Ook tijdens het weekend is het vrij zacht met veel wolken en kans op wat neerslag. (Michel Nulens - Meteoservices)
Startpagina
Lettergrootte
Felicitaties & wensen
26/11
Voor: KREABO Toneelgroep
Van: Alice en Jacqueline Meynen en cupers
Proficiat aan toneelgroep kreabo uit Boekt bij hun 40 jarig bestaan en hun zeer geslaagd stuk van dit jaar nu Anateuka ook voor al de auteurs het was een fijne avond en dank voor de traktatie in de school Alice en Jacqueline
23/8
Voor: Maria Claes
Van: Jean Peeters
Van harte een gelukkige verjaardag gewenst.
28/5
Voor: Mady Celis
Van: Heidi Eggen
Van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Maak er een super leuke dag van. 29/05
7/4
Voor: Willy en Simonne Hody-Aerts
Van: Nathalie Hody
op 10 april 2018, zijn jullie 50 jaar getrouwd!! een dikke proficiat !! Nog vele mooie jaren samen!