Het weer: rustig weekend

Het weer: rustig weekend

Aan de voorzijde van een storing die onze regio na het weekend bereikt, zorgt een mobiele wig van hogedruk voor rustig en vrij zonnig weer tijdens het weekend. Later wordt ook warme lucht aangevoerd en bereikt het kwik zomerse waarden. Na het weekend staan regen en buien op het programma en wordt het terug kouder. Het wordt bovendien vrij winderig.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af en het blijft meestal droog. Met een matige tot soms vrij krachtige zuidwestenwind stagneert het kwik op gemiddeld 22 graden.
Morgen is de zon flink aanwezig in de ochtend, maar later komen er enkele wolkenvelden opzetten. Het blijft evenwel overwegend droog en de zon is steeds geregeld van de partij. Na een koele start van de dag, duwt de zon het kwik richting 22 graden. Er staat een matig briesje uit een westelijke sector, die het bij momenten fris laat aanvoelen.
Zondag zorgt een stralende zon voor hoge maxima. Het kwik kan oplopen tot gemiddeld 28 graden. Er komen daarbij slechts enkele wolken voor, maar de wind waait wel matig.
Maandag is het vrij warm bij 25 graden. Er zijn echter talrijke wolkenvelden en verspreid vallen er buien of zijn er perioden met regen. Er is kans op lokaal onweer, soms pittig.
Dinsdag staat er vrij veel wind uit het westen. Wolken en opklaringen wisselen elkaar in een snel tempo af. Hier en daar vallen er enkele buien. De maxima liggen rond 23 graden.
In de tweede helft van de week komt het kwik wat hoger uit en is er stilaan wat minder wind. Vaak zijn er echter wolkenvelden en de neerslagkans is relatief hoog, al lijkt vrijdag wel droog te gaan verlopen. Ook tijdens het weekend is het vrij zacht met veel wolken en kans op wat neerslag. (Michel Nulens - Meteoservices) 42767