Het weer: somber maar meestal droog

Het weer: somber maar meestal droog

Langs de westelijk flank van een hogedrukgebied met kern over de Britse Eilanden, wordt in een strakke noordelijke hoogtestroming lucht van polaire oorsprong aangevoerd. De aangevoerde lucht is bovendien erg vochtig. Er staat somber weer op het programma, maar de neerslagkansen zijn relatief laag.
Vandaag zijn er opklaringen in de ochtend, maar vanuit het noorden nemen de wolkenvelden gestaag toe. Op het einde van de middag volgt er lichte regen of motregen in de noordelijke provincies. Maxima rond 13 graden en een tot matig aanspannende westelijke wind.
Morgen wordt het in de loop van de ochtend droog. Later volgen er enkele lokale opklaringen vanuit het noorden. Het kwik bereikt 14 graden, maar er staat een strakke en erg gure wind uit het noorden tot het noordwesten.
Maandag is het zwaar bewolkt tot betrokken met kans op een enkele bui, vooral in het westen. Na de middag blijft het droog en zijn er enkele sporadische opklaringen mogelijk. Maxima rond 12 graden.
Dinsdag domineren wolken het weerbeeld. Voor de middag is er een streepje zon mogelijk, maar na de middag is er nog nauwelijks ruimte voor de zon. Maxima rond 12 graden en een matige wind.
Ook de volgende dagen domineren de wolken, maar blijft het meestal droog bij maxima rond 12 graden. In het weekend nemen de neerslagkansen echter toe. (Michel Nulens- Meteoservices) 36031