Het weer: tijdelijk kouder

Onder impuls van een depressie nabij Engeland wordt zachte, maar licht gestoorde lucht vanuit het zuiden naar onze steken gestuurd. De volgende dagen bouwt een hogeluchtdrukgebied op over onze streken, maar de wind ruimt naar het noorden, waardoor koelere lucht wordt aangevoerd.
Vandaag na wat regen in de ochtend, blijft het droog en de bewolking breekt stilaan. Vooral na de middag kan de zon tevoorschijn komen en het wordt flink warm bij maxima rond 22 graden.
Morgen is het niet uitgesloten dat in de vroege ochtend een bui valt. Nadien blijft het echter droog en zijn er flinke zonnige perioden. Het kwik bereikt 17 graden.
Vrijdag is het zonnig in de ochtend. De bewolking neemt echter toe op nadering van een storing en rond de middag komt er wat regen opzetten, nadien gevolgd door een aantal buien. De maxima liggen rond 12 graden.
Zaterdag stijgt de luchtdruk. Het wordt zonnig en droog, maar met een noordelijke wind is het fris bij maxima rond 13 graden.
Zondag is het aanvankelijk zonnig. Na de middag komt er meer bewolking opzetten, maar het blijft meestal droog. De maxima liggen rond 14 graden.
De dagen nadien kan het kwik opnieuw hogere waarden bereiken bij maxima rond 17 of 18 graden. Het is bovendien vaak droog en de zon is geregeld aanwezig. Dinsdag is de kans op neerslag evenwel groter. (Michel Nulens - Meteoservices)12946