Het weer: tijdelijk kouder

Het weer: tijdelijk kouder

Tussen een hogedrukgebied ten westen van Ierland en een depressie over Polen, wordt in een noordelijke luchtstroming koudere lucht naar onze streken gestuurd. Het hogedrukgebied kan stilaan voor wat meer stabiliteit zorgen in de atmosfeer, waardoor het droog blijft. Vanaf vrijdag bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe, het wordt dan echter ook wel opnieuw zachter.
Vandaag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Er vallen buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel of korrelsneeuw. De maxima liggen rond 8 graden en het is erg winderig met rukwinden tot 70 km/u.
Morgen is de atmosfeer in de ochtend onstabiel. Opklaringen en wolken wisselen elkaar af en hier en daar vallen er enkele buien. Soms zijn dat buien van regen en sneeuw gemengd. Nadien blijft het droog en vooral na de middag is er meer ruimte voor de zon. Het kwik bereikt gemiddeld 6 graden en de wind waait matig.
Donderdag wordt een overwegend droge dag met een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. De zon komt af en toe tevoorschijn en de maxima liggen rond 3 graden.
Vrijdag is er kans op mist in de ochtend. Er kan dan ook wat motregen vallen. De wolken blijven hardnekkig en de kans op wat motregen blijft bestaan. Maxima rond 7 graden.
Tijdens het weekend is het relatief zacht bij maxima rond 7 of 8 graden. Wolken domineren echter en periodiek valt er wat regen. Ook na het weekend blijft het vrij zacht en regenachtig. (Michel Nulens - Meteoservices)44310