Het weer: toenemende neerslagkans

Het hogedrukgebied dat tijdelijk voor fraai lenteweer kon zorgen, evacueert naar het noordoosten, waardoor depressies en storingen over onze streken kunnen schuiven en de neerslagkans toeneemt. Het kwik gaat er bovendien op achteruit, al wordt het niet echt koud. Vandaag is het flink zonnig en warm bij maxima rond 23 graden. Na de middag komen er meer wolken opzetten en de kans op een onweerachtige bui neemt toe. Tegen de avond kan lokaal zelfs een stevige onweersbui voorkomen.
Morgen is het wisselend en later meestal zwaar bewolkt. De ochtend verloopt meestal droog, maar stilaan komen er regen en buien opzetten. Na de middag zijn er frequent buien mogelijk en er is kans op onweer. De maxima liggen rond 21 graden.
Donderdag is er in de vroege ochtend wat regen of een bui mogelijk. Nadien wordt het droog en zijn er brede opklaringen. Het wordt minder warm bij 17 graden.
Vrijdag beperkt het kwik zich tot 15 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en vooral na de middag neemt de kans op een bui toe. Vaak is het echter droog.
Tijdens het weekend kiest de wind voor het noordwesten, waardoor het kwik nog een graadje verliest. Het is hierbij wisselvallig met lokaal enkele buien, maar ook een aantal opklaringen. Op zondag is de buienkans groter. Na het weekend gaat het kwik terug wat omhoog, maar de neerslagkans blijft eerder hoog. (Michel Nulens - Meteoservices)13081