Het weer: tropische vooruitzichten

Met een koele maritieme westcirculatie bereikte het kwik even geen zomerse waarden meer. De luchtstroming wordt de volgende dagen echter zuidelijk en het kwik gaat weer flink klimmen. Er staan enkele tropische dagen op het programma, met een beetje geluk wordt het zelfs een tweede hittegolf voor onze streken.
Deze avond en nacht verlopen koel en winderig. Verspreid vallen er buien en het is slechts 18 graden.  
Morgen domineren wolken vaak en soms kan er een drupje motregen vallen. Meestal is het echter droog en na de middag is er meer ruimte voor de zon. De maxima liggen rond 26 graden.  
Donderdag is het flink zonnig en met een zuidelijke wind wordt warme lucht aangevoerd. Het kwik klimt tot een tropische 32 graden. Later is een stapelwolkje mogelijk.  
Vrijdag doet een stralende zon haar opwachting al van in de vroege ochtend. Op een lokaal wolkje na, blijft het nagenoeg helder en de temperaturen klimmen al vlug. De maxima komen uit op 35, mogelijk 36 graden.
 Tijdens het weekend gaat het kwik een stukje achteruit, maar blijft nog zomers bij 26 graden. Zaterdag is er kans op een bui, zondag blijft het droog. Na het weekend is het aanhoudend zomers warm en zijn er opnieuw enkele tropische dagen mogelijk. De neerslagkansen liggen eerder laag. (Michel Nulens - Meteoservices)13659