Het weer: veranderingen

Alvorens een storing over onze regio schuift, hebben we eerst nog recht op de zon. Dankzij hogedrukinvloeden zijn er weinig wolken en kan de zon domineren. De volgende dagen komt er evenwel echt herfstweer opzetten. Regen, buien en soms veel wind staan hierbij op het programma.
Woensdag is het op veel plaatsen helder in de ochtend. De zon kan dan ook uitbundig tevoorschijn komen. Later komen er enkele stapelwolken en hoge sluierwolken opzetten, maar het blijft vrij zonnig. Maxima rond 11 graden.
Donderdag wordt zachte lucht aangevoerd en het kwik kan oplopen tot 12 graden. Er staat echter behoorlijk wat wind en de zachte lucht gaat gepaard met een storing, die vooral na de middag regen met zich meebrengt.
Vrijdag verloopt de ochtend regenachtig, maar later wordt het droger. Een plaatselijke bui is echter nog mogelijk. Maxima rond 10 graden.
Zaterdag is een volgende storing op post met veel wolken en vooral na de middag regen. Het gaat bovendien hard waaien met zware windstoten. Maxima rond 9 graden.
Zondag kan er eerst wat regen vallen, maar nadien blijft het meestal droog. Er zijn ook enkele opklaringen en het kwik bereikt 9 graden. De wind is minder krachtig. (Michel Nulens - Meteoservices)9190