Het weer: vrieskoude in aantocht

Na de overvloedige regenval in onze regio zijn we terecht gekomen in koude en onstabiele luchtstromingen. Het kwik komt een flink stuk lager uit en de buien hebben een winters karakter. In de tweede helft van de week wordt het iets zachter.
Vandaag zwaar bewolkt met af en toe een opklaringen, maar vooral ook geregeld regen of buien, die kunnen vergezeld worden van korrelhagel en smeltende sneeuw. Het is koud bij maxima slecht rond 5 graden.
Morgen is het koud in de ochtend met temperaturen rond het vriespunt. Aan de grond vriest het licht. Wolken domineren en er komt regen opzetten. Tijdelijk kan er smeltende sneeuw vallen, maar later wordt dat gewoon regen. Maxima rond 5 graden.
Maandag zijn er opklaringen en dat zorgt in de ochtend voor koude temperaturen. Op vele plaatsen vriest het licht. De zon kan het kwik doen klimmen tot een graad of 6.
Dinsdag vriest het in de ochtend algemeen. Nadien neemt de bewolking toe en gaat het regenen. Tijdelijk kan er wat smeltende sneeuw vallen bij maxima rond 4 graden.
De tweede helft van de week houdt het wisselvallige weer aan. Geregeld vallen er buien of regent het. Het wordt echter wel een fractie zachter bij maxima rond 8 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)23388