Het weer: vriestemperaturen!

Het weer: vriestemperaturen!

De volgende dagen kiest de wind voor het noordoosten en wordt er koude, polaire landlucht naar onze streken aangevoerd. Het wordt droger en zonniger, maar vooral ook een flink stuk kouder met tijdens de nacht algemene vriestemperaturen. Eerst domineert gestoorde lucht onze regio met veel wolken en winterse neerslag.
Vandaag zijn er talrijke wolken, maar de ochtend verloopt overwegend droog. Vooral na de middag komt er een aantal buien opzetten. Dit zijn buien van regen en sneeuw gemengd of natte sneeuw. Het is eerder koud bij maxima rond 4 graden.
Morgen is het koud in de ochtend bij temperaturen rond het vriespunt. Ook de maxima zijn aan de lage kant bij slechts 4 graden. Het is meestal droog, maar wolken domineren en de zon is meestal afwezig.
Maandag wordt droge landlucht vanuit het noordoosten aangevoerd. Er is ruimte voor de zon, maar het is ook erg koud. Na algemene vorst, klimt het kwik niet hoger dan 4 graden.
Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden en de wind waait zwak uit het noordoosten. Het is echter koud bij maxima rond slechts 3 graden. In de ochtend vriest het matig bij minima rond -5 graden.
Alvast tot het einde van de week houdt het zonnige, maar koude weer aan. De middagtemperaturen liggen meestal rond 3 of 4 graden, maar tijdens de nacht vriest het algemeen matig. Het kwik kan dalen richting -8 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)39005