Het weer: warm weekend!

Het weer: warm weekend!

Onder invloed van stijgende luchtdruk nemen de neerslagkansen af in het weekend en zijn er minder wolken. Bijgevolg krijgt de zon meer kansen, waardoor de temperatuur hoger kan uitkomen. Na het weekend komt de wind uit het westen tot het noordwesten en wordt het gevoelig koeler, met later ook neerslag.
Morgen is het flink zonnig in de ochtend. Nadien ontstaan er stapelwolken en wordt de zon geregeld aan het zich onttrokken. Rond de middagperiode is er daarbij kans op een enkele bui. Na de middag neemt de buienkans weer af. Het kwik bereikt een aangename 22 of 23 graden.
Zondag domineert de zon het weerbeeld. In de loop van de dag komen er enkele mooiweerwolken opzetten, maar die hinderen de zon nauwelijks. Met een matige zuidelijke wind klimt het kwik tot een graad of 24.
Maandag zijn er talrijke wolken, maar er is ook ruimte voor de zon. Het blijft overwegend droog en de maxima komen uit op 21 graden. Het wordt vrij winderig.
Dinsdag is het eerder koud bij maxima rond 19 graden. Wolken wisselen af met enkele opklaringen en er komen buien opzetten. Er staat een gure wind.
De volgende dagen blijft het wisselvallig met een aantal buien en het wordt nog iets kouder. Tegen het weekend wordt het echter zonniger en warmer. (Michel Nulens - Meteoservices)28218