Het weer: warm weekend

Het weer: warm weekend

Het weekend ziet er bijzonder goed uit. Met zuidelijke luchtstromingen wordt warme lucht aangevoerd en kan het kwik lentewaarden bereiken. Het blijft echter niet de hele tijd droog, storingen zorgen voor nattigheid. Na het weekend blijft het vrij zacht, maar ook wisselvallig.
Vandaag is er flink wat zon, maar in de loop van de namiddag nemen de wolken toe vanuit het zuiden. Later volgt er regen. Alvorens de regen onze streken bereikt kan het kwik oplopen tot 16 graden.
Morgen zorgt een storing voor perioden met regen. Na de middag wordt het droger en zijn er ook enkele opklaringen mogelijk. De maxima zijn erg zacht bij gemiddeld 16 graden.
Maandag is het droog in de ochtend met opklaringen. Nadien neemt de bewolking al vlug toe en komen er buien opzetten. De maxima liggen rond 13 graden en het gaat flink waaien.
Dinsdag wordt een regendag. Een storing domineert nagenoeg de hele dag het weerbeeld met perioden van regen. Er zijn af en toe wel drogere momenten. Maxima rond 9 graden.
Woensdag is er veel bewolking in de ochtend met kans op een drupje motregen. Nadien blijft het droog en is er ook ruimte voor wat zon. De maxima liggen rond 12 graden.
De tweede helft van de week verloopt vaak droog, al blijft de kans op een bui wel bestaan. De zon is evenwel geregeld van de partij en de maxima liggen meestal rond 13 graden. In het weekend lijkt het droog te blijven bij maxima rond 12 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)39329