Het weer: warme zaterdag

Het weer: warme zaterdag

De volgende dagen bevindt onze regio zich op het randvlak van een hogedrukgebied in het noorden en depressies die ten zuiden voorbij trekken. De ene keer kan het hogedrukgebied het weerbeeld domineren, de andere keer de depressies met bijbehorende storingen. Deze configuratie maakt het moeilijk om een accurate voorspelling te maken en zal zeker onderhevig zijn aan veranderingen in het weerpatroon. Voorlopig echter ziet het er naar uit dat de anticyclonale condities kunnen domineren.
Vandaag stijgt de luchtdruk en het blijft meestal droog. Een storing zorgt echter voor veel bewolking en pas later in de namiddag zijn er enkele opklaringen. Het is eerder fris bij 13 graden.
Morgen schuift een storing ten zuiden van onze streken naar het oosten. Een zonnige ochtend maakt plaats voor wat meer wolkenvelden in de namiddag, maar het blijft droog. Er wordt bovendien erg zachte lucht aangevoerd, waarbij het kwik kan oplopen tot 20 of 21 graden.
Zondag kiest de wind voor het noorden en wordt er koudere lucht aangevoerd. Ondanks dat de zon geregeld van de partij is, komt het kwik niet hoger dan 17 graden.
Maandag kan een storing het weerbeeld domineren met wolken. Het blijft wel droog. Een noordoostelijk briesje voert echter koude lucht aan, waarbij het kwik blijft steken op 13 graden.
Dinsdag kan het hogedrukgebied zijn invloed laten gelden en is er meer ruimte voor de zon. De aangevoerde lucht is echter nog steeds koud en de maxima blijven beperkt tot 17 graden.
Vanaf woensdag kiest de wind voor een zuidelijke sector en volgen er enkele warme dagen met geregeld wat zon en maxima die oplopen richting 20 graden. Op het einde van de week en tijdens het weekend wordt de atmosfeer echter sterk onstabiel en zijn er buien mogelijk, lokaal met onweer. (Michel Nulens - Meteoservices)33194