Het weer: winterse buien

Lucht van polaire oorsprong stroomt over onze streken en zorgt voor lage temperature. Hierbij zijn er winterse buien mogelijk. Tot maandag is het eerder koud, vanaf dinsdag bereikt zachtere lucht onze regio, maar dat gaat wel gepaard met regen. Een eerst blik naar Kerstmis geeft met de huidige weerkaarten niet echt winterse toestanden.
Vanavond krijgt de neerslag stilaan een winters karakter, waarbij er regen en sneeuw gemengd mogelijk is. Het kwik ging in de loop van de dag naar omlaag en het harder waaien op het einde van de dag.
Zaterdag zijn er brede opklaringen, maar hier en daar kan e rook een bui van regen sneeuw of smeltende sneeuw vallen. De maxima liggen rond 6 of 7 graden en vooral tegen de avond, neemt de kans op winterse buien toe.
Zondag domineren wolken vaak en af en toe vallen er enkele winterse buien. Er zijn echter ook langere droge perioden bij 4 graden.
Maandag komen er vooral in de eerste helft van de dag een aantal winterse buien voor. Na de middag blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 4 graden en er staat een gure noordwestenwind.
Dinsdag gaat het vanuit het westen regenen en er staat een matige wind. Het wordt iets zachter bij 6 graden. In de tweede helft van de week komt de temperatuur nog wat hoger uit, maar wolken domineren en geregeld valt er wat regen. Op het einde van de week lijkt er opnieuw veel wind te komen staan. (Michel Nulens - Meteoservices)
9324