Het weer: wisselvallig!

De straalstroom komt vanuit het noorden dichter naar onze streken en zorgt voor een wisselvalliger weerbeeld. Met een zuidwestelijke luchtstroom wordt echter nog steeds relatief zachte lucht aangevoerd, al nemen de regenkansen en de wind toe.
Vandaag hebben we al zonnige periodes gehad, maar regen en buien zijn niet uit te sluiten. Maxima rond 14 graden.
Morgen verloopt de ochtend overwegend droog, maar wolken domineren. Nadien wordt het betrokken en na de middag gaat het regenen. Het is minder zacht bij 11 graden en er staat een meest matige zuidwestenwind.
Zondag verlaat de regen in de ochtend de regio. Nadien blijft het meestal droog en later volgen er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 16 of 17 graden, maar er staat nog altijd een strakke wind.
Maandag domineren wolken het weerbeeld, maar op een lokaal drupje regen na, is het meestal droog. Het is vrij zacht bij 14 graden.
Dinsdag schuiven storingen over onze streken met veel wolken en perioden van regen. De maxima liggen rond 16 graden en er staat een strakke wind uit het zuid-zuidwesten.
De volgende dagen verlopen erg wisselvallig met iedere dag wel regen of een aantal buien. Bovendien is het vrij winderig. Aanvankelijk is het nog relatief zacht, maar na het weekend bereikt het kwik geen 10 graden meer. (Michel Nulens - Meteoservices)23302