Het weer: wisselvallige periode

In een nagenoeg westelijke luchtstroming wisselen depressies en hogedrukgebieden elkaar vlug af en verloopt het weerbeeld voor de volgende dagen vrij wisselvallig. De ene dag is het droog met zon, de andere dag valt in het water en is het fris. Ook na het weekend komt er niet dadelijk een verandering in het wisselvallig patroon, maar het wordt wel zachter.
Vandaag verloopt de namiddag met een wisselende bewolking en meestal droog weer. Een plaatselijk regenbui is echter mogelijk. De maxima liggen rond 20 graden.
Morgen is er kans op nevel en plaatselijk mist in de ochtend. Nadien zijn er opklaringen. Bij momenten is het zelfs vrij zonnig en het kwik loopt op tot 19 graden.
Zondag is het betrokken en perioden met soms intense regen wisselen af met drogere perioden. Fris weer bij gemiddeld 12 graden.
Maandag is het mistig in de ochtend met kans op een drupje motregen. Nadien kan de zon doorbreken en is het overwegend droog. Het kwik stagneert op 15 graden.
Dinsdag is de zon geregeld aanwezig in het weerbeeld. Er zijn echter ook wolken en na de middag neemt de bewolking toe. Maxima rond 16 graden.
De volgende dagen gaat het kwik richting 20 graden en meer uit. In een onstabiele en gestoorde luchtmassa blijft de kans op neerslag echter hoog. Tussendoor zijn er echter perioden met droog en vrij zonnig weer mogelijk. (Michel Nulens - Meteoservices)10688