Het weer: zacht en nat

Het weer: zacht en nat

Vochtige lucht van over het warme zeewater, wordt de volgende dagen over onze streken gestuurd. De temperaturen blijven hoog voor de tijd van het jaar en regen en buien staan geregeld op het programma. Vanaf het weekend steekt de wind ook een tandje bij.
Vandaag na de middag komen er meer stapelwolken opzetten en volgen er vanuit het westen enkele buien, mogelijk met een winters karakter. Maxima rond 8 graden.
Donderdag is het betrokken en het gaat geruime tijd regenen. Er wordt wel iets zachtere lucht aangevoerd bij maxima rond 9 graden.
Vrijdag domineren wolken het weerbeeld. Op een lokaal drupje motregen na, blijft het echter overwegend droog en het kwik bereikt hoge waarden bij gemiddeld 11 graden.
Zaterdag zijn de wolken aanhoudend hardnekkig aanwezig. Een drupje regen is niet uitgesloten, maar vaak is het droog. Met 12 graden presteert het kwik uitzonderlijk voor de tijd van het jaar.
Zondag brengt een storing regen. Na de middag klaart het even uit, maar nadien volgen er buien. Het is vrij winderig en de maxima liggen rond 10 graden.

Na het weekend houdt het wisselvallig weer aan met geregeld regen of buien en vaak veel wolken. De wind wordt nog wat krachtiger en de maxima liggen rond of net onder 10 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)

24206