Het weer: zachter

Het weer: zachter

Storingen bereiken onze streken in het weekend en brengen een portie minder koude lucht met zich mee. Helaas gaat dit ook gepaard met regen. De winter keert even op zijn stappen terug, maar na het weekend wordt het terug kouder. Al is de koude wel eerder beperkt.
Vandaag blijven de wolken hardnekkig aanwezig in het weerbeeld. Later in de namiddag komt een storing opzetten. Eerst valt er sneeuw, maar die gaat later over in regen. De maxima liggen rond 3 graden en er staat een matige zuidenwind.
Morgen domineren wolken en het is mistig in de ochtend. Bovendien valt er van tijd tot tijd wat motregen. In de avond komt er meer intense regen opzetten. Het is gevoelig zachter bij maxima rond 8 graden. De wind waait matig uit het zuidwesten.
Zondag is het betrokken en geregeld vallen er buien of zijn er perioden met regen. Tijdens de buien is wat korrelhagel of natte sneeuw mogelijk. Bij een matige zuidwestenwind bereikt het kwik 8 graden.
Maandag domineren wolken en er komen er buien. Deze buien kunnen vergezeld worden van sneeuw of regen en sneeuw. De maxima liggen rond 4 graden en de matige noordwestenwind kiest voor het noordwesten.
Dinsdag is het zwaar bewolkt tot betrokken. De wolken zijn voldoende dik om wat sneeuw te lossen, al zijn er ook droge perioden. De maxima liggen rond 4 graden.
De volgende dagen verlopen wisselvallig met meestal veel bewolking en bij momenten ook wat neerslag. Gezien de temperaturen wat hoger komen te liggen bij 6 of 7 graden, zal er meestal regen vallen. Bij sommige nachten kan het echter glad worden, wanneer de temperatuur net onder het vriespunt daalt. (Michel Nulens - Meteoservices)44507