Het weer: zomers!

Het weer: zomers!

Dankzij anticyclonale condities en de aanvoer van droge landlucht uit het oosten, staat er opnieuw een zomerse dag op het programma. De volgende dagen daalt de luchtdruk en neemt de kans op neerslag stilaan toe. In het weekend wordt het tijdelijk gevoelig kouder, maar na het weekend zou het kwik opnieuw de hoogte ingaan.
Morgen kan de zon het weerbeeld domineren van de ochtend tot de avond, nauwelijks gehinderd door wolken. Het kwik klimt tot 24 of 25 graden.
Donderdag zijn er zonnige perioden bij maxima rond 24 graden. Er is meer bewolking, maar het blijft overwegend droog.
Vrijdag is het rustig en droog in de voormiddag. Na de middag komt er meer bewolking opzetten en is er wat regen of een bui mogelijk. In de avond en nacht volgt er meer regen.
Zaterdag is het gevoelig koeler bij maxima rond 21 graden. Wolken en opklaringen wisselen elkaar af en vooral na de middag vallen er een aantal regenbuien.
Zondag is het vrij wisselvallig met opklaringen en wolken en geregeld ook enkele buien. De maxima zijn fris bij 19 of 20 graden en het is vrij winderig.
Na het weekend wordt het opnieuw droger en vooral ook warmer. De weerkaarten geven zelfs indicatie van zomers weer vanaf woensdag. (Michel Nulens - Meteoservices)28311